Brugernavn:       Kodeord:       Login automatisk:       Skjul menuen
  
    Forsiden
  
 
 Praktiske Oplysninger 
  Adresselisten  
  Fødselsdage  
  Kalender  

 Diverse 
  Regnskab  
  Afstem/Tilmeld  
  Arrangementer  
  Julefrokost  
  Klankolle  

  Rygter  
  Citater  

  Historie  
  Personlig opsætning  
  Dokumenter  
  Materialer  

  Billeder  


    Birkerød Bjørne
 
Indlæg til gruppebladet
Juni 2001

Birkerød Bjørne er klogere.
-Og Birkeklanen/stammen er bare dummere!
Dette er der nok ikke nogen af os der har været i tvivl om, men nu viser det sig at være et faktum der har været kendt i over 40 år. Dette blev bekræftet af den gode mand Lars Kelstrup, der var med til at starte Birkerød Bjørne i det herrens år 1957. Dengang - i fordums tid - var Birkerød Gymnasium og 1. Birkerød gruppe godt og grundigt blandet sammen. Begge havde ophold i Manziusgaarden og spejderne blev næsten udelukkende hvervet igennem gymnasiet. I fald andre personager (der ej var forstandige nok at deltage i gymnasieskolens akademiske verden) også følte trang til at ville havde del i spejderbevægelsens fællesskab, så måtte de melde sig ind i Birkegruppen, der så naturligvis fungerede som en slags opsamling for alle slags udskud og småt begavede originaler (det slår mig netop nu, at deres hytte også ligger som en naturlig forlængelse af Svaneparken - næppe noget tilfælde!). Den gang var de kun de klogeste 6 % der fik plads i gymnasiet. Det vil sige, at Bjørnenes grundlæggende arvemasse er udvalgt fra de sejeste af netop disse 6%. Det er sjovt at se, at denne overlegenhed den dag i dag er fuldstændigt uændret.

Udover dette kunne han bekræfte at en del af vores kæreste traditioner vitterligt var så gamle som vi i lang tid har håbet på.
1. Birkerød Trops Kampråb Anne Vivo stammer tilbage fra 50�erne, hvor en af gymasiets lærere (lærerne fungerede som ledere i gruppen) efter et ophold i USA medbragte dette tungebrækkende råb. Det fungerde dengang som et basket ball kampråb i staterne (gad vide om det stadigt gør det?).
2. Vores kære tradition med afsynge kongehusets sang Kong Kristian ved misnat blev opfundet i slutningen af 50�erne på landslejren i Ebeltoft, hvor bjørnene var trætte af flaghejsning og den dertil alt for slidte sang. De besluttede sig for at være bare så anderledes. De begyndte derfor at rejse standeren i baduner istedet for at udføre den traditionelle flaghejsning -og istedet for at synge på dette tidspunkt, så sang de Kong Kristian ved midnat. Den del af traditionen der omhandler G.D. er dog først kommet til senere. Som fungerende Oldermand må jeg dog berette at den i hvertfald var fungerende i 1984 da jeg kom til troppen. Rygterve fortæller at denne del allerede var med i 1967.
3. Vores allesammens kære Sødertur blev gennemført første gang i 1957. Dengang fandt turen sted i efteråret, men ellers minder den en del om vores årlige tur i juleugen. De startede varden dengang (et andet sted end den vi har i dag) og de startede også traditionen med at have et skind i et kogekar i bunden af varden med navnene på de forskellige års deltagere. Jeg tror at Lars Kelstrup kneb en lille tåre, da han så, at vi stadigt havde det første skind fra varden fra dengang han selv var deroppe med bjørnene.En af forskellene på dengang og idag er, at de var knap så store udstyrsbøsser som vi er. De tog derop med rygsække, der mest af alt mindede om skoletasker og de sov i biuakker som de lavede af grantræer som de selv fældede (til vores forsvar må sige, at det nok ikke være helt tilladt at fælde 3 grantræer pr. Sjak pr. Nat).
Madlavningen var også noget mere simpel end den forekommer på vores ture.
Der var ingen rullestege eller flødeskumskager (kan man uden?) Til gengæld havde de det ene år plantet katofler deroppe til deres madlavning på den følgende tur.


På klanens vegne vil jeg gerne sige tak til Lars Kelstrup for en særdeles hyggelig aften med mange gode historier og billeder fra en svunden tid, men hvor traditionerne stadig er i fuldt live den dag i dag.

Det mest aktive vi ellers har lavet i den forgangne måned har nok været vores deltagelse som postmandskab i henholdsvis forårstuneringen og sværdkampen. Sværdkampen skulle vi måske tænke på at deltage i til næste år. Det virker som et alternativ til os der mener, at Alli er lidt for KSV (koldt,stjernepsykotisk & vabelagtigt!) til at være sjovt. Sværdkampen virker hård og krævende, men ikke være end, at der kræfter til en lille fest efter løbet. Det skræmmer dog lidt, at overnatningsopgaven var en vaskeægte guitar som man skulle bygge fra grunden og utroligt nok så lykkedes det en del hold, at lave en fuld funktionel guitar. 5 svin og Birkerødrespekt skal der lyde herfra.

Lasse og jeg vil gerne sige tuside tak for den gode modtagelse vi fik da vi vendte hjem fra vores globetroppervinter i alperne. Både peberkværnen i min lejlighed (jeg laver kaffe!) som nu er to-delt samt påskefrokosten (hvad bruger man egentlig isklumper til?), da Lasse kom hjem var to gode arrangementer.
Det samme var gældende 1.maj, hvor vi endte i kollektivt proteinchok på Sepastopol.

I de kommende måneder skal vi grille hver dag og nyde et koldt glas Chablis til de friskfangede skaldyr, men derudover så har skæbnen villet det således, at vi skal mødes ved en række arrangementer.
Det første er lige netop overstået og hvis retfærdigheden ellers vil tilsmile os, så sidder vi pt. Og pudser på trofæet (kronhjorten) fra Ud i det Lyssegrønne, hvor vi har givet de intergelligensmæssigt underernærede fra Birkeklanen og Stammen tørt på, hvorefter vi med største nederdrægtighed har fået dem til at fælde salte tåre i gravøllet på Pølsekroen.

Den 5. juni kan vi garanteret godt få lov til at hjælpe i Præstens have. Dette kunne man jo så afslutte med en ordentlig gang grillspæk!

Den 8.-10 juni er der kræmmermarked. Jeg har pt. Ikke den fjerneste ide om, hvad det går ud på, men lur mig om der ikke er nogen der godt kan bruge vores stærke hænder og kvikke hoveder. Dette kunne man jo så afslutte med en ordentlig gang grillspæk!

Den 16. juni (lørdag) vil der være muligt at deltage i et lille arrangement, hvor vi endnu en gang ser på hvad man bruger kobber til i Skotland. Prisen er 150 spir pr. Snude og tilmelding sker på Bjørnesiden.

Herefter er der Roskilde Festival fra d.25/6 til d.1/7. Vi har som bekendt taget den store arbejdsopgave, at passe på en del af campingområdet. Dette skaffer os en hulens masse penge til vores klankasse. Denne opgave kræver ca.70 mand, så hvis i kender nogen man kan stole på der vil "gratis" på festival så hjælp os selv og få dem tilmeldt.
Nu har vi i over 10 år haft tradition for, at lave en Bjørnelejr på Roskilde festivalen, men i år bliver vi flere end nogenside før. Mon ikke det kan udvikle sig til at blive et ordentigt kalas i år (.....også i år!).

I august er den hemmelige sommerlejr.
Den er faktisk så hemmelig, at datoerne ikke er oplyst på Bjørnesiden. Rygtet vil vide at den kommer til at foregå i Jylland.
Hvad der skal ske på denne tur bliver pt. også hemmeligholdt af sommerlejrjuntaen. Den eneste oplysning der er lækket fra juntaen er, at det maximum kommer til at koste 1200 spir (TOLVHUNDRET SPIR. DER VAR LUNKENT VED DET HELE. MÅSKE MAN KAN FÅ DET ORANGE!?!!)

K.H. Peter Plys