Brugernavn:       Kodeord:       Login automatisk:       Skjul menuen
  
    Forsiden
  
 
 Praktiske Oplysninger 
  Adresselisten  
  Fødselsdage  
  Kalender  

 Diverse 
  Regnskab  
  Afstem/Tilmeld  
  Arrangementer  
  Julefrokost  
  Klankolle  

  Rygter  
  Citater  

  Historie  
  Personlig opsætning  
  Dokumenter  
  Materialer  

  Billeder  


    Birkerød Bjørne
 
En historie om en klan.

Der var en gang en klan, som hed BIRKERØD BJØRNE - den bestod af 6-8 seniorspejdere med en spændende og god fortid som spejdere i l. Birkerød Trop.

Derudover havde klanen 5-6 medlemmer, som havde en ligeså god og spændende fortid som spejdere i 2. Birkerød Trop - og de sidstnøvnte var altså piger.

Klanen havde to klanledere - en dreng og en pige for dette var bestemt i spejderkorpsets love, at en blandet klan skal have en klanleder af hvert køn.

Klanen var delt op i en del sjak på 3 - 4 seniorspejdere, der var f eks:

KULTURSJAKsom sørgede for diverse teaterbesøg og anden kulturel inspiration.
SOMMERLEJRSJAKsørgede for, at der hvert er blev forelagt nogle ideer til en sommerlejr for alle klanens medlemmer.
GILWELLSJAKsomsørgede for at der hvert år i den 3. weekend i januar blev lavet en Gilwelltur for alle spejdere i l. og 2. Birkerød Trop - thi bl a her fik spejderne de sp?ndende spejderoplevelser, som gjorde dem modne til klanen.
SØDERØSSJAKsom sørgede for, at klanens medlemmer drog til det svenske højland og mellem jul og nytår fik travet lidt julefedt af - samt fik signeret et skind opbevaret i en varde der - netop af samme grund.
KØRRESJAKsom sørgede for bygning og vedligeholdelse af troppens kører.
?LBRYGNINGSSJAKsom lavede konstante forsøg på at udkonkurrere de, der kan brygge øl.
JULEFROKOSTSJAKsom fandt et hjem, der endnu ikke havde lagt hus til
BLADSJAKsom sørgede for at der hver måned (næsten) blev lavetog trykt et blad til alle medlemmer i bøde l. & 2. Birkerød gruppe. Og da det var får trykkekunsten var lige så avanceret som nu - så var det et sjak, som var spændt hårdt for.
PR-SJAKSom lavde diverse reklamematerialer til brug ved udstillinger m m.

Klanlederne sørgede for tilmelding til Mølleåsejlads, til seniorsamling til seniorhytte-/hyggetur, samt for at der altid var et særpræg på enhver forårsturnering hhv efterårsarrangement - nemlig et hold bjørne med samt deres maskot PETER PLYS, som nu lang tid har tilbragt en tilbagetrukken tilværelse - og uden nævneværdigt selskab i bjørnegrotten.

Der kunne til en hver tid laves nye sjak - og talrige er de bjørnemøder, som betød udtænkning af nye aktiviteter for klanens aktive medlemmer.

Siden har det knebet for det lokale værtshus med det mejerigtige navn at holde skruen i vandet - thi nu manglede man besøg af de rigtige seniorspejdere fra den rigtige klan - men det var jo også den gang!

/Nic